Menu

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Prírodovedné dopoludnie v CVČ Dubnica nad Váhom

    Dňa 2. 5. 2024 sa vybrali žiaci 3. a 4. ročníka do Centra voľného času v Dubnici nad Váhom. Najskôr na žiakov čakala prezentácia teráriových zvierat, ktorá sa skončila súťažou. Následne sa žiaci presunuli do priestorov CVČ, kde si poprezerali rôzne zvieratá, teráriové aj vonkajšie. Vonku žiakov, okrem zvieratiek, čakala aj 18- ročná kobylka Saška, ktorá ich ochotne povozila. 

  • Zápis detí do materskej školy

    ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

    NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

     

     

                                                          

     

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Košecké Podhradie 301

    oznamuje, že 

    Zápis detí do materskej školy  na školský rok 2024/2025

    sa uskutoční v dňoch

     

    13.05. 2024 a 14.05. 2024 v čase od 15: 00 hod. do 16:00 hod.

     

    v priestoroch  materskej školy Košecké Podhradie.

     

     

    Materská škola môže prijať iba žiadosť riadne vyplnenú, podpísanú obidvoma zákonnými zástupcami a potvrdenú detským lekárom!

     

    Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ si môžete vytlačiť z prílohy alebo ju osobne prevziať v budove materskej školy. 

    Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie, alebo si ju môžete osobne vyzdvihnúť v MŠ v čase prevádzky od 6:00 hod. do 16: 00 hod.

     

     

    Podávanie žiadostí:

     

    Zákonný zástupca môže podať žiadosť:

     

    • odovzdať osobne  (z dôvodu overenia správnosti údajov uvedených v žiadosti prosíme o predloženie rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov k nahliadnutiu),

     

    • doručiť poštou

     

     

    • podať prostredníctvom elektronického podania.

     

     

    Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa na nasledujúci školský rok vydá

    vedenie ZŠ s MŠ Košecké Podhradie  písomne do 30. júna 2024.

     

     Podmienky prijímania detí do materskej školy:

     

    Prednostne sa do MŠ prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinnéto znamená pre všetky deti, ktoré dosiahnu 5 rokov do 31.8.2024.

    • Deti pokračujúce v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.
    • Deti umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu (v CDR), pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.
    • Následne deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie (len 4- ročné deti).
    • Deti, ktoré nedovŕšili vek 3.rokov  sa prijímajú iba, ak sú vytvorené vhodné materiálne a personálne podmienky, ak je voľná kapacita materskej školy a majú osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky.

     

    Žiadame rodičov, aby na zápis priniesli:

     

    • rodný list dieťaťa - k nahliadnutiu
    • občiansky preukaz (zákonného zástupcu, ktorý predkladá žiadosť –

    k nahliadnutiu)

     

     

    DÔLEŽITÉ POKYNY K TLAČIVÁM

     

    Podľa § 144a školského zákona účinného od 1. januára 2022 na podaniach

    týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní,

    teda aj na žiadosti, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

     

    Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

     

    • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu)

     

    • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením (príloha č. 1).

     

     

    • zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden

              zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému

              zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia

              predložia riaditeľovi školy  (príloha č. 2).

     

     

     

  • Deň Zeme 2024

    Dňa 22. 4. 2024 bol Deň Zeme a naši žiaci pri tejto príležitosti zažili vo štvrtok, 25. 4. 2024, tematický deň. Na prvých dvoch vyučovacích hodinách vyrábala každá trieda svoj kontajner s odpadom, na tretej hodine si žiaci pozreli film o recyklácii a na posledných dvoch hodinách sa vybrali do obce, aby pozbierali veci, ktoré na zem nepatria. Vyzbieraný odpad pred školou pekne potom vytriedili. 

  • Čerstvé hlavičky 

    Od 25.4. 2024 začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 29.5.2024. Z hlasovanie vzíde 79 základných škôl a 79 materských škôl, ktorým bude od septembra poskytované 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zelenina.

    Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

    Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku.

    Hlasovanie zohľadňuje počet detí školy/škôlky.

    Ďakujeme za každý jeden hlas. 

  • Rodičovské združenie

    Vedenie ZŠ s MŠ Košecké Podhradie 301 oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov základnej školy , že dňa 25.4.2024 (štvrtok)  o 15,30 sa uskutoční rodičovské združenie. Najskôr bude spoločné RZ, kde dostanete informácie  a pokyny k Škole v prírode . Potom budú triedne RZ. 

    Tešíme sa na Vás! 

  • Naši budúci žiaci

    Dňa 11. 4. 2024 sa v ZŠ s MŠ Košecké Podhradie uskutočnil zápis budúcich prváčikov. Deti boli snaživé, veľa sme sa od nich dozvedeli a ukázali nám, že do našej školy pribudnú ďalší šikovní žiaci. 

  • Ako si dedko s babkou nažívali....

    Dňa 4. 4. 2024 zavítali do ZŠ s MŠ Košecké Podhradie divadelníci, ktorí deťom predviedli bežné starosti starého manželského páru, ale aj ich riešenia a vynaliezavosť.

  • Nesieme Morenu...

    Žiaci a deti zo ZŠ s MŠ Košecké Podhradie sa v stredu 27. 3. 2024 vybrali vyniesť Morenu. V sprievode spevu prešli na koniec dediny na miestny most. Morena spočiatku nechcela horieť kvôli silnému vetru, ale nakoniec všetko dopadlo ako malo. Deti zimu odohnali a Morena skončila v potoku. 

  • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 27. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Účastníkom tejto súťaže bol aj náš žiak druhého ročníka, Šimon Cíbik, ktorý vyhral školské kolo v kategórii poézia. Šimonko sa v okresnom kole neumiestnil, no napriek tomu sme na neho hrdí, že našu školu v Dubnici nad Váhom reprezentoval. 

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis do 1. ročníka

    Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka (1. septembra), ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

     

    Zápis do prvého ročníka pre školský rok 2024/25 sa bude konať dňa

     

    11.apríla 2024 od 14:00 do 16:00 hod.

     

    Rodič dieťaťa (ďalej len „zákonný zástupca“) je povinný prihlásiť dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu v príslušnom kalendárnom roku (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, bez ohľadu na to, či dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť alebo nedosiahlo školskú spôsobilosť.

     

    Pred termínom zápisu je potrebné vyplniť  elektronickú prihlášku , ktorú  škola vytlačí.

     K zápisu je potrebné si priniesť:

    • rodný list dieťaťa
    • občianske preukazy zákonných zástupcov / zákonného zástupcov

     

    Podpisy zákonných zástupcov

    Podľa § 144a ods. 1 školského zákona sa na prihláške vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa

    Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

     jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

     jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať) alebo

    •  vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad  čestným vyhlásením zákonného zástupcu).

    V prípade, ak:

    •  jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu,

     dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia do rodného listu dieťaťa. Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie .

     

    Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami do 1. ročníka základnej školy

    Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

     

    Výnimočné prijatie dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky

    Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré k 31. augustu príslušného kalendárneho roka  (vrátane) nedovŕši šiesty rok veku , ak zákonný zástupca pri zápise predloží :

    • súhlasné  vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,
    • súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast,
    • predložením potvrdenia  MŠ, ktorú navštevovalo o plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

     

    Pokračovanie v plnení predprimárneho vzdelávania

    Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť môže pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole , ak zákonný zástupca predloží riaditeľovi materskej školy:

     

    Riaditeľ základnej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na vzdelávanie do základnej školy do 15. júna 2024

  • OZNAM

    OZNAM

    Na základe nízkeho záujmu o prevádzku MŠ počas veľkonočných prázdnin Vám oznamujeme , že MŠ bude zatvorená od 28.03.2024 do 02.04.2024

  • Karnevalový deň 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karnevalový deň 2024.

    Dňa 26. 1. 2024 mali žiaci v Košeckom Podhradí deň plný zábavy. Od rána sa učili v maskách a po 3. hodine začala zábava. Deti dostali sladké šišky, za ktoré ďakujeme p. Staňovej, zasúťažili si a nechýbala ani tancovačka.

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,  pozývame Vás na triedne rodičovské združenia, ktoré sa uskutočnia v pondelok 29.1.2024 od 15,00 do 16,00 formou individuálnych konzultácií s triednymi učiteľmi v kmeňových triedach.

    Tešíme sa na Vašu účasť!

  • Karnevalový deň

  • Poplatok za ŠKD

    Poplatok za ŠKD

    Poplatok za ŠKD- školský klub detí v sume 15 € mesačne na každé dieťa prosíme uhrádzať na číslo účtu:

    SK55 5600 0000 0045 0067 6005

    Vždy do 10. dňa v danom mesiaci.

    Variabilný symbol: je mesiac, za ktorý uhrádzate.

    (Napr. : 09 2021)

    Do správy do príjemcu uviesť: ŠKD meno a priezvisko žiaka

     

    Zmena príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách

    Obec Košecké Podhradie v súlade s ustanovením § 6 ods. 1 zákona š. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákona č. 599/2003 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov schvaľuje

    Dodatkom č. 3/2023 k VZN č. 2/2016

    ŠTVRTÁ ČASŤ

    Výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školských zariadeniach a zariadeniach školského stravovania sa mení nasledovne: 

    Článok 6

    ŠKD - na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu prispieva zákonný zástupca za jedno dieťa mesačne sumou 15,00.- EUR

    Účinnosť dodatku  je od 01.01.2024

  • Alica v ríši Vianoc + Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Alica v ríši Vianoc + Mikuláš.

    Dňa 6. 12. 2023 trávila ZŠ s MŠ Košecké Podhradie najskôr účasťou na divadelnom predstavení s názvom Alica v ríši Vianoc. Naše deti a žiaci pomáhali Alici zachrániť Vianoce plnením úloh. V závere im Santa z predstavenia rozdal ovocné balíčky. Následne zavítal do našej ZŠ s MŠ Mikuláš v sprievode s čertom a anjelom. Deti aj žiaci mu zaspievali nejednu pieseň a Mikuláš ich odmenil sladkým balíčkom.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok - poďakovanie

    ĎAKUJEME všetkým rodičom, žiakom a deťom, ktorí sa aj tento rok zapojili do krásneho projektu, aby urobili radosť starkým pred Vianocami. Tento rok sa nazbieralo krásnych 47 krabičiek.  

  • Slnečná sústava v podaní štvrtákov

    V tomto školskom roku vypracovali štvrátci na predmet prírodoveda niekoľko zaujímavých projektov na tému: Slnečná sústava. Štvrtáci boli veľmi usilovní a ukázali, že fantázii sa medze nekladú. Vznikli krásne projekty, ktoré teraz zdobia štvrtácku triedu.

  • Jesenné prázdniny

    V dňoch od 30. 10. 2023 - 31. 10. 2023 budú jesenné prázdniny (pondelok, utorok). Materská škola bude počas týchto dní zatvorená. ZŠ s MŠ bude opäť otvorená od štvrtka 2. 11. 2023. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou 301, Košecké Podhradie
    018 31 Košecké Podhradie 301
  • 0424473329

Fotogaléria